Фотографът Уесли Уайт от американския щат Монтана намира прегладнялото куче на

...
Фотографът Уесли Уайт от американския щат Монтана намира прегладнялото куче на
Коментари Харесай

Американец спаси куче от самотен остров

Фотографът Уесли Уайт  от американския щат Монтана намира прегладнялото куче на ненаселен остров по време на отмора в Централна Америка.

Край крайбрежията на Белиз се намират безпределно доста пясъчни плитчини и атоли, които Уесли харесва, по тази причина той се насочва с каяк към дребните и необитаеми острови в региона. Приближавайки един от тях открива нещо извънредно – изтощено куче, което седи самотно пред изоставена рибарска хижа и посреща Уесли с бурна наслада. Младият мъж е очевидно изплашен от ужасното положение на четириногото, което открива единствено 36 часа преди прибирането си.
 Куче от подслон си оправя леглото, с цел да бъде осиновено (ВИДЕО) Куче от подслон си оправя леглото, с цел да бъде осиновено (ВИДЕО)
Когато постъпва в „ Центъра за осиновяване на домашни любимци на SICSA “ в Охайо питбулът Ръш е уплашено малко животинче. Пре...

Малкото куче, което Уесли кръщава Уинстън, е кожа и кости, а по тялото му не е останала съвсем никаква четина. Никой не знае какъв брой време животното е чакало своя избавител и по какъв начин въобще се е озовало там.

Уесли незабавно провежда избавителна задача и качва отслабналото и гладно куче в каяка си, след което се връща на сушата. Различни хора му оказват помощ, давайки му кутии с кучешка храна.

Уесли наема лодка до най-близкия град Дангрига, където води животното на ветеринар. На идващия ден мъжът би трябвало да се прибере вкъщи, по тази причина моли ветеринарният доктор да задържи кучето, до момента в който му откри приемен дом.

Уесли е видимо омекотен, че новият му дребен другар към този момент е в положителни ръце. Не след дълго обаче взема решение да вземе кучето със себе си в Монтана, тъй като е прекомерно удивен и завързан към него. В положението на Уинстън обаче напускането на страната е невероятно. Транспортирането на животни през границата на страната се подчинява на строги правила, а кучето е прекомерно болно и едва, с цел да получи позволение за влизане в Съединени американски щати. Все отново мъжът е уверен, че доста скоро още веднъж ще държи животното в ръцете си.
 Куче прекара съвсем седмица пред болница, с цел да чака стопанина си (ВИДЕО) Куче прекара съвсем седмица пред болница, с цел да чака стопанина си (ВИДЕО)
Предано куче е прекарало съвсем седмица пред болница в Турция, в която стопанинът му е бил признат за лекуване, съобщи Ройтерс. Малкото к...

На идната заран Уесли лети назад за Съединени американски щати. Веднага откакто идва вкъщи, младият мъж получава положителни вести – лекуващият ветеринар е съумял да откри приемен дом за Уинстън. Местна служителка за отбрана на животните се съгласява да се грижи за кученцето, до момента в който то стане задоволително крепко, с цел да замине за Съединени американски щати. Освен това приемният родител изпраща на Уесли ежедневни фотоси на Уинстън и отчети за напредъка, който той има. Кучето прекарва два месеца в приемния дом, след което е изпратено в Далас, щата Тексас, откъдето Уесли да го вземе.

Уинстън се настанява в новия си дом и бързо се приспособява към другите две кучета на своя притежател и избавител. Тук можете да гледате видеото с приключенията на Уинстън:



Ако Уесли не беше толкоз рискован в оня ден и в случай че не беше стигнал с каяк до дребния остров, кучето евентуално нямаше да оцелее още дълго. Но ориста е поискала положително на четириногия другар и в този момент Уинстън може да прекара остатъка от живота си с хора, които му дават дом, обич и сигурност, помагайки му да не помни неприятното време в самотност.

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР